Care sunt criteriile după care suntem recrutaţi?

31 mai 2011 | Paul Olteanu

Am auzit de foarte mult ori întrebarea: „de ce ţineţi cont la interviu?” sau „la ce vă uitaţi când angajaţi pe cineva?.

Pentru cei curioşi să afle răspunsul, am primit ceva interesant pe Facebook de la Dragoş Butuzea. Este vorba despre o cercetare realizată de Results Development pe 110 manageri români (35,5% din companii naţionale şi 64,5% din multinaţionale).

Iată concluziile la intrebarea „Care sunt criteriile după care suntem recrutaţi?”:

Primele lucruri pe care le cauta managerii la noi, cand mergem la un interviu sunt atitudinea si motivatia, cu alte cuvinte, lucrurile care nu se vad par sa conteze mai mult pentru managerii romani decat cele pe care le putem cuantifica. Ce atitudine vom avea fata de o sarcina de serviciu noua si complexa? Cat de motivat(a) suntem atunci cand va trebui sa ne implicam intr-un proiect de echipa? Cum ne raportam la o situatie noua?

Al doilea lucru cautat cand mergem la un interviu il reprezinta competentele comportamentale, mai ales in companiile multinationale.

Surprinzator este ca nu suntem intrebati de cunostintele pe care le dobandim, mai ales din facultate. Nici un manager nu a declarat ca, la un interviu, sunt importante cunostintele. E nasol. Facem facultatea degeaba? Nu ne ajuta la nimic mai departe?

Ceea ce inseamna ca e important ce facem si cum facem decat ce stim.