Paul Olteanu

Gold Award Trainer și Silver Award Coach și Absolute Web Personality of The Year

În 2019 a câștigat Gold Award Trainer și Silver Award Coach la Gala „L&D Awards„.

Topul a fost realizat în urma votului direct a 567 de directori și manageri de HR din România.

Pe 1 noiembrie 2019 a lansat Mind Architect – un podcast fundamentat în neuroștiință și psihologie aplicate în viața de zi cu zi. După primele 8 sezoane episoadele au fost descărcate de peste 14 milioane de ori și podcastul este cel mai ascultat din România, conform datelor Anchor.fm, Spotify Charts și iTunes Charts.

În 2021, și ca urmare a creșterii de care s-a bucurat Mind Architect, Paul a câștigat premiul Absolute Online Personality of the Year acordat în cadrul Webstock Awards, iar în 2022 podcastul Mind Architect a câștigat la aceeași gală locul 1 pentru cel mai bun podcast sprijinit de un brand din România.

În 2017 a co-fondat Școala de Comunicare – Un program complex de instruire și practică în cadrul căruia participanții pot deprinde de la unii dintre cei mai buni profesioniști în domeniu instrumentele esențiale ale comunicării publice și interpersonale.

Începând cu 2014, Paul este unul din primii 5 consultanți din Europa certificați în Story-Based Transformation Process – o metodologie inovativă ce se bazează pe principiile învățării inductive și pe neuroplasticitatea creierului, o metodologie ce integrează schimbul zilnic de povești scurte cu scopul de a genera transformări personale și organizaționale rapide.

Din 2013 este trainer și coach certificat în Process Communication Model ® – o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și pregatirea echipelor și în trainingul comunicațional al președinților americani.

În ultimii 10 ani a livrat modelul PCM către peste 8.000 de profesioniști (manageri în companii naționale sau multinaționale, antreprenori, traineri, coachi și psihoterapeuți) fie în programe personalizate, fie în cursuri deschise (alături de partenerii de la EXEC-EDU).

În fiecare an de la certificare, Paul a fost cel mai activ trainer și coach PCM din România și top 5 în Europa.

Anterior, a fost director de comunicare al Universității Romano-Americane și Head of Strategy & New Business pentru agenția de publicitate Headvertising.

Paul Olteanu

Acreditări:

Experiență, educație și inițiative

Experienţa profesională

 • Începând cu martie 2021, Paul alături de echipa Mind Architect au lansat ecosistemul Mind Architect Premium – o platforma de învățare și dezvoltare personală, cu conținut amplu, în limba română, fundamentat în psihologie și neuroștiință.
 • În noiembrie 2019, Paul a lansat alături de Dorin Boabeș, Tudor Stoica și Anca Anghel podcastul Mind Architect – un podcast despre cunoaștere de sine și dezvoltare personală, fundamentat în descoperiri aplicabile din psihologie și neuroștiință.
  În fiecare an de la lansare, Mind Architect a rămas cel mai ascultat podcast educațional din România, conform datelor Anchor.fm, Spotify Charts și iTunes Charts.
 • În primavara lui 2016 a facut echipă alături de Melania Medeleanu și Dragos Bucurenci, devenind Senior Partner al Khastalia – o companie de consultanță specializată în strategie de comunicare și executive coaching. Începând cu 2017, s-au alăturat echipei Amalia Enache și Valerie Cioloș-Villemin.
 • Din 2013 Paul a pășit complet în zona antreprenorială, unde dezvoltă și livrează programe de training, coaching și consultanță prin propriile companii.
 • În perioada 2013 – 2016 a fost partener și director de vânzari al Kahler Communications România – compania care distribuie modelul Process Communication Model în România. În această perioadă, România s-a clasat alternativ pe locurile 2 și 3 la vânzări în Europa.
 • În perioada iunie 2011 – septembrie 2012 a fost director de strategie și new business la Headvertising.
 • În martie 2011 a început construcția departamentului de Comunicare și PR al Universității Româno-Americane, pe care l-a condus timp de doi ani.
 • În octombrie 2010 Paul a fondat, alături de tatăl lui, Inoveco Energy – o companie specializată în consultanță, proiectare și management de proiect în energie alternativă.
 • Și-a început cariera de trainer în 2007 în Fundația CODECS pentru Leadeship.

 

Educaţie formală

 • Este absolvent al facultății de Management-Marketing (specializarea marketing) a Universităţii Româno-Americane.
 • A terminat Colegiului National “Mihai Viteazul” din Ploieşti, unde a făcut volei de performanţă timp de 8 ani. Deși o accidentare suferită în clasa a 10a l-a împiedicat să continue la profesioniști, sportul a fost una din cele  mai frumoase şi educative experienţe pe care le-a trăit.

 

Educație continuă

 • În 2020 a absolvit NeuroMindfulness Institute Coach Certification, o certificare pe care o recomandă oricărui pasionat de intersecția între neuroștiință și practicile estice.
 • În 2019 a absolvit The Neuroscience Academy, program organizat și coordonat de Dr. Sarah McKay.
 • În 2016 a devenit coach certificat internațional de către International Coaching Federation, nivel de certificare ACC.
 • În 2015 a obținut certificarea în instrumentarul Human Synergistics – cea mai folosită metodologie din lume pentru diagnoza stilurilor de gândire și a valorilor, la nivel individual și organizațional.
 • În 2014 a devenit unul din primii 5 consultanți din Europa certificați în Story-Based Transformation Process – o metodologie ce se bazează pe neuroplasticitatea creierului și integrează schimbul zilnic de povești scurte cu scopul de a genera transformări personale și organizaționale rapide.
 • În 2013 Paul a devenit trainer și coach certificat în Process Communication Model® – o teorie de personalitate premiată, folosită la NASA în selecția și pregătirea echipelor și în trainingul comunicațional al presedinților americani.
 • In primăvara lui 2008 a devenit cel mai tânăr bursier și participant al programului de “Leadership Creativ” – Erisma.

 

Activism și proiecte non-profit

 • Din iunie 2009 până în septembrie 2010 a lucrat ca Marketing & Sponsorships Manager la MaiMultVerde, una din cele mai active și cunoscute ONG-uri de mediu din România. În acest interval, a strâns fonduri exclusiv din surse private în valoare de peste 350.000 Euro.
 • În perioada martie 2008 – 2009 a participat în calitate de Development and Sales Manager la construcția primei platforme online de mentorat din România: MentorshipNET. În acest interval a dublat veniturile proiectului provenite din sponsorizări. La plecarea lui, valoarea MentorshipNET se ridica la 50.000 Euro.
 • Din 2008 colaborează (pe comunicare şi training) cu Centrul de Resurse pentru Organizaţii Studenţeşti – una din cele mai inovative și vizionare organizații din educaţia românească. Împreună au construit o Universitate Alternativă.

 

Altele de care îi place să își amintească

 • În 2013 a lansat, alături de colegii săi din Daredevz, Inovolt – un sistem integrat de monitorizare și gestiune a producției și consumului de energie electrică, pe circuite multiple și în timp real.
 • În 2010 a fost nominalizat “Prahoveanul anului” și a câştigat la categoria ecologişti;
 • A fost delegatul Munteniei la European Youth Parliament și, în urma unei selecţii naţionale la care au participat 128 de oameni, a fost ales să reprezinte România la sesiunea internaţională din Grecia;
 • Este radioamator licenţiat, cu indicativul YO9HHO.
 • Primul site .ro l-a făcut la 13 ani (cu și pentru colegii lui din clasa a 7-a). Site-ul se numea www.testament.ro – pentru că își doreau să aibă „ultimul cuvant” în relație cu școala si cu ce trăiau acolo. I-a luat mulți ani să învețe să nu mai aibă nevoie să aibă ultimul cuvânt.
 • La 11 ani a fost al 34-lea utilizator de Linux din România, conform Linux User Group.

Apariții Media

Gânduri din comunitate

 • Saying that Paul is one of the best trainers I know, would be an understatement. Paul is a full-fledged professional, with enough knowledge about the human mind and its workings in order to mold it [mai mult]

  Cristiana Stanciu
  Cristiana Stanciu
  Customer Services Sales for Eastern Europe and CIS Director @ ORACLE
 • I am among the lucky people who have had the chance to meet Paul. The way I met him made me aware that the important questions that I ask myself have nothing to do with age, personal or professional [mai mult]

  Delia Soare
  Delia Soare
  Director Consumer Markets @ Vodafone Romania
 • I have worked with Paul for various client groups: top&mid-management, as well as specialists, and the feedback has always been outstanding. Paul has a wealth of knowledge, a profound way of diving [mai mult]

  Catalina Bilan
  Catalina Bilan
  HR Manager Romania & Bulgaria @ AMGEN
 • Paul Olteanu has the surprising capacity and openness to see and understand where the blockages in communication are, to find solutions and to change people in the business environment. He helps both you [mai mult]

  Anca Babaneata
  Anca Babaneata
  CEO @ Gothaer Asigurari
 • Vlad Popovici
  Vlad Popovici
  M. Director @ Kubis Interactive
 • Florin Iordackioiu
  Florin Iordackioiu
  Learning and Development Manager @ Orange
 • Vlad Catanescu
  Vlad Catanescu
  Chief Risk Officer @ BCR Leasing
 • Paul has delivered one of the most usefully training programs that Garmin's Cluj management team has ever been part of. He really helped us to understand the management teams issues, to re-define the [mai mult]

  Ovidiu Barz
  Ovidiu Barz
  CEO, Founder @ ServUsTECH
 • Saying that Paul is one of the best trainers I know, would be an understatement. Paul is a full-fledged professional, with enough knowledge about the human mind and its workings in order to mold it into [mai mult]

  Cristiana Lupu
  Cristiana Lupu
  Senior Director @ Oracle
 • Paul is an enthusiastic professional with great passion for people and for assisting them with his expertise. I interacted with Paul during the PCM training and I was extremely pleased with the way he [mai mult]

  Alina Timar
  Alina Timar
  People & Organization Director @ Mars
 • I have worked with Paul for various client groups: top&mid-management, as well as specialists, and the feedback has always been outstanding. Paul has a wealth of knowledge, a profound way of diving [mai mult]

  Catalina Bilan
  Catalina Bilan
  Human Relations Manager @ Viatris
 • The Process Communication Model - or PCM for short - is a program that allows you to individualize communication. What makes it so powerful is that it’s based on skills, not rules. Interactive and useful [mai mult]

  Trifan Ruxandra
  Trifan Ruxandra
  Freelance
 • Diana Misa
  Diana Misa
  Executive Director - HR & CEX Leadership @ OTP Bank Romania