Mă gândesc să emigrez.

15 dec. 2008 | Paul Olteanu

Mă uit la televizor, pe Realitatea. Tocmai s-a zis „Pa dragă Stolo!” şi a fost numit ca premier desemnat Emil Boc. Eu n-am mari tangente cu politica, pentru că aleg să nu am. Mă uit cât să fiu informat; să ştiu ce mă aşteaptă. Şi de 2-3 săptămâni încoace mi-a încolţit în cap o idee pe care de multe ori am refuzat-o din start: să emigrez.
După alegerile parlamentare, la care oamenii care au facut ASTA au castigat, mă gândesc din ce în ce mai serios la emigrare. De ce? Păi să vă explic:
1. PSD (stânga) şi PD-L (dreapta) fac guvernul. Adio culoare, doctrină, demnitate, orice… politică.
2. Numirea premierului e ca la loteria vizelor. Azi avem, mâine n-avem. Noroc că fiind structuri optimiste, noi ne bucurăm de fiecare dată de surpriză. 
3. Andrei Sava (PD-L), un nene despre care până la această campanie nu auzise nimeni, a iesit deputat de Prahova. Vezi Doamne, el aduce schimbarea, el reprezintă clasa politică tânară. Fiţi atenţi schimbare aici! Eu ştiu ca el este un omul care îmi întreba acum ceva timp un prieten: „Auzi, tu eşti singur la părinti?”. Prietenul meu raspunde: „Da.”. „Ce bine, atunci ţie o să-ţi rămână totul!” raspundea Sava. Voi vă daţi seama cine tocmai a intrat în parlament? 

E trist fraţilor. E trist. 
Am 20 de ani, sunt student şi sunt implicat în multe proiecte menite să schimbe această ţară. Niciodată nu m-am gândit s-o părăsesc, ci din contră, să fac tot ce pot ca să devină aşa cum îmi doresc să fie ţara în care m-am născut şi în care trăiesc. Dar, nu pot să nu simt ca mă apucă pesimismul si depresia când văd circul de prost gust care defilează zi de zi în faţa mea: la TV, la Radio, pe bannere, pe afişe, în cutia poştală, peste tot…
Nu pot să nu oftez când văd cum alegem si ce alegem. Şi mă gândesc la emigrare pentru că îmi e din ce in ce mai clar că „ne-o facem cu mâna noastră”. Anul acesta, prin uninominal, NOI am ales pe cine am trimis în Parlament. Şi eu sunt dezamagit pentru că… ne merităm din plin conducatorii!