Eşti elev sau student, deci ai bani!

2 apr. 2009 | Paul Olteanu

Asta pare sa fie concluzia cocotelor care ne conduc. De ce? Iata ce zic prietenii de la ANOSR:

1. Ministerul doreste sa scoata fondul de transport in comun, adica SA SCOATA de totTRANSPORTUL GRATUIT pe RATB prin taierea banilor de decontare. Taierea banilor de RATB poate fi urmata oricand de foile de drum CFR. E careva fan sa dea DUBLU pentru tren? Nici noi…

2. Bursele ar trebui conform Legii Invatamantului din 1995, sa acopere costurile de cazare si de masa ale studentului. In clipa de fata, 80% din bursieri ar trebui sa se descurce pentru cazare si masa cu 6 lei pe zi, sau chiar mai putin! Cerem majorarea burselor cu minim 25% pentru a incepe sa punem de acord bursele cu realitatea.

3. Taxele cresc! In plina criza economica, ministerul vehiculeaza ca posibila solutie oferirea de CREDITE pentru studenti. Dupa saracia din timpul studentiei, vom avea “fericirea” de a plati rate o viata intreaga.

4. Calitatea invatamantului de care beneficiaza o mare parte din studentii din Romania este foarte slaba! Studentii nu sunt ajutati deloc, si multi absolventi de la universitati prestigioase ajung sa lucreze in supermarket!

5. Coruptia, nepotismul si servilismul raman o rana deschisa. Noi nu vrem sa pupam pe nimeni niciunde pentru a ajunge undeva! Vrem sa fim judecati dupa meritele reale.

Daca nu protestam acuma, ne putem pregati sa ne complacem in situatia de a ni se taia banii de transport, de a plati taxe mai mari, de a avea burse mai mici si de a fi in continuare trecuti cu vederea in orice facem! 
 

Vă invit în stradă, la protest!
(o facem pentru noi!)