Despre emoție constructivă în discurs public: Nicușor Dan, candidat independent la Primăria București

5 mai 2012 | Paul Olteanu

În general, oamenii cu care mă întâlnesc la cursurile de discurs public sau în sesiunile de consultanță îmi spun că și-ar dori să scape de emoții atunci când vorbesc în public. Și e de înțeles.

De cele mai multe ori, emoțiile ne fac să uităm ce vrem să spunem, să nu fim coerenți, să părem neprofesioniști. Dar soluția nu este să scăpăm de ele. Soluția nu este să învățăm să vorbim fără emoție.

Pentru că din ea, din emoție, vine puterea unui discurs.

Emoția trebuie controlată și dirijată, niciodată eliminată.

Emoția dă miza unui discurs. Emoția face un vorbitor să pună preț și suflet pe ce zice. Emoția convinge și emoția transmite.

Mai jos, puteți urmări un exemplu foarte frumos de emoție constructivă. Oratorul este Nicușor Dan, președintele asociației Salvați Bucureștiul, un om care candidează independent la Primăria București.

 

 

Urmărind discursul nu pot să nu observ cât de utile și puternice pot fi modestia și simplitatea într-un discurs. Mi-aș dori să văd cât mai mulți politicieni care înțeleg și practică asta. Și la nivel de discurs, dar mai ales la nivel de atitudine.

Dar, cum am învățat să nu am așteptări prea mari de la actuala clasă politică, tot în Nicușor Dan îmi pun baza. Și deși eu nu pot să-l susțin prin vot, căci nu am buletin de București, am ales s-o fac donând pentru campania sa.

Și invitația mea, pentru voi toți cei care vor schimbare de jos în sus și care cred în buturuga mică, este să  faceți la fel.

Later edit:

Apropos de atenție oferită fiecărui donator / votant. Iată mesajul pe care l-am primit de la echipa lui Nicușor Dan, după ce am făcut o donație campaniei sale via PayPal. Autoreply sau nu, e de apreciat și mă face să simt că am făcut ce trebuie donând.

Buna ziua Domnule Paul,

 

Am primit notificarea celor de la PayPal cu donatia pe care ati facut-o pentru campania lui Nicusor Dan. Va multumim !

 

Nicusor Dan se bucura ca ati inteles ca aceasta campanie care incepe in curand este in primul rand a voastra, oameni cu bun simt – este nevoie sa fiti activi si sa va exprimati cat mai mult.

 

Gestul dvs este apreciat si va ajuta campania lui Nicusor Dan sa mearga mai departe.

 

Cu prietenie,

Echipa Nicuşor Dan

www.nicusordan.ro