Generația care o să reconstruiască România

10 apr. 2013 | Paul Olteanu

  • Cine și cum sunt tinerii din România de astăzi?
  • Cum e să fii tânăr în România zilele astea?
  • Ce-o să facă și ce o să se aleagă de „generația asta”?

Astea sunt întrebări pe care și le pune toată lumea: companiile (care vor să le vândă lucruri tinerilor), profesorii (care vor să-i ajute și nu știu mereu cum), părinții (care își fac griji pt. viitorul lor) și uneori… chiar și ei între ei.

Avem tot felul de încercări de abordare ale subiectului: emisiuni TV, conferințe, specialiști, prezentări, cărți și câte și mai câte.

Articolul pe care îl citiți nu se dorește a fi nici una din cele de mai sus.

Articolul ăsta este omagiul pe care încerc să-l aduc oamenilor în care cred. Este o dovadă a respectului și admirației pe care li le port colegilor mei de generație, care fac lucrurile să se întamplă (nu doar celor din prezentarea de mai jos, ci tuturor celor care le împart credințele, viziunea și profilul).  Este un simplu și sincer „mulțumesc”, spus în felul meu.

Și este totodată o constatare strategică și o recomandare pentru oamenii care vor să-i înțeleagă mai bine și să comunice pe limba „tinerilor din România”. Mai exact pe limba acelor tineri din România, care – în felul lui și cu tribul lui – contribuie la a schimba lumea din jur și țara în care trăiesc.

Prezentarea de mai jos este despre oamenii care îmi dau speranță și care mă fac să cred că o să fie bine. Prezentarea de mai jos este despre motivul principal pentru care nu plec din România. 

  

În încheiere, rezum cu două gânduri care vorbesc despre nucleul dur al acestei generații:
people don’t buy what you do, they buy why you do it.
– Never doubt that a small group of committed citizens can change the world. Indeed, it is the only thing that ever has.